Kendisine has görüntüsüyle bu isimle anılır. Sıra dışı ve özel görüntüsü nedeniyle herkesin ilgisini çeken çiçek türlerinden birisidir. Tesbih çiçeği, Senecio Rowleyanus olarak da bilinir. Üst sınıfı da zaten “seneceio” olarak tanımlanmıştır. En çok yetiştiği yer Güney Afrika olan tesbih çiçeği türü günümüzde dünya genelinde en popüler olan bitki türlerinden birisidir. Tesbih çiçeğinin farklı türleri bulunur. Ancak bu türleri yaprak formları açısından taşıdığı farklılığın dışında bakımı açısından ekstra bir farklılık oluşturmaz. Tesbih çiçeği, sıra sıra dizilmiş boncuk izlenimi oluşturur. Açtığı çiçekleri adeta papatyayı andırmaktadır. Beyaz tonlarda renge ve uzun saplara sahip olan tesbih çiçeğinin açtığı çiçekler, son derece büyüleyici bir kokuya sahiptir.
Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler
Tesbih çiçeği bulunduğu her ortama özel bir estetik ve hoş kokular getiren ve bakımı konusunda mutlaka son derece hassas bir yaklaşım sergilenmesi gerekmektedir. Tesbih çiçeğini yetiştirmeye karar veren herkesin bu çiçeğin çok aydınlık olan ortamları sevdiğini unutmaması gerekiyor. Gün ışığını sürekli alan ve tamamen aydınlık olan ortamlarda hem hızlı hem de sağlıklı büyüme kaydeder. Ancak doğrudan güneş ışınlarına maruz kalmamasına dikkat etmek daha iyi olur. Ayrıca çok daha yoğun şekilde çiçek açar. Bulunduğu ortamın temiz bir atmosfere sahip olması da gelişimi açısından çok önemlidir. Bu nedenle kapalı ve açık mekanda yetiştirmeye uygun olan tesbih çiçeğinin iyi hava alan bir ortamda bulunmasına dikkat edilmelidir.
Nasıl Sulanmalı?
Bir çiçek veya bitki yetiştirmeye karar verildiğinde en temel konuların başında tabii ki sulama işlemi geliyor. Sulama işlemi de ayrı bir hassasiyet teşkil eder. Tesbih çiçeğinin kuraklığa karşı yüksek bir dayanıklılığa sahiptir. Uzun süreli susuzluğa karşı direnci bulunan bu çiçek türünde 1 hafta gibi uzun süreli sulamama durumunda dahi çok fazla sorun yaşamamaktadır. Bununla birlikte tesbih çiçeği sulama işlemleri sırasında suyun fazla kaçmamasına da dikkat edilmesi gerekir. Aksi halde kök kısmında çürüme meydana gelir ki devamında bitki ölebilir. Sulama dışında tesbih çiçeğinin kuruyan kısımları budanırsa, gelişimi için önemli bir katkı sağlar.
Oda ısısı soğuk olsa sıkıntı olur mu ,unlu bit oluştuğu için soğuk odaya aldım tesbih çiçeğimi
Merhabalar,
Tesbih çiçeği havadar ve ışık olan ortamlarda iyi gelişim gösterebilen bir bitkidir. Hava 4-5 dereceye düşmediği sürece açık bir ortamda olmasında sakınca yoktur. Eğer hava ısısı düşüyorsa odaya alınabilir ama gün içerisinde muhakkak havalanmalıdır. Aksi durumda unlu bit ve mantar gelişimine devam edecektir. Unlu bit için yarım litre suya 1 çay kaşığı sirke ekleyerek 15 günde 1 fıs fıs ile çözüm oluşturabilirsiniz.
Sağlıklı günler dileriz