Sukulent, birbirinden etkileyici ve rengarenk çiçekler açtığından son derece dekoratif bir görünüme sahiptir. Oldukça zahmetsiz ve kolay bakım koşullarına sahip olan sukulent bitkisi, her mekanda oldukça yoğun şekilde tercih ediliyor. Bitki bakma hevesini almak, dekoratif bir görüntü oluşturmak gibi daha pek çok nedenle sukulent yetiştiriciliği son yıllarda oldukça popüler hale geldi. Sukulent yetiştirmek isteyenlerin göz önünde bulundurması gereken en temel husus, sukulentin pek çok farklı türünün bulunmasıdır. Her bir sukulent cinsi kendisine has özelliklere sahiptir. Bu doğrultuda da cinsine göre çiçek açma açıp, açmayacağı değişebiliyor. Hatta sukulent çiçek açma dönemi bile değişiklik gösterebiliyor.
Her bitkide olduğu gibi sukulent bitkisinde de bir erişkinlik dönemi mevcuttur. Bu dönem geldiğinde sukulent çiçek açma dönemi de gelir. Yavru sukulentler çiçek açamaz. Bu noktada sukulentler genellikle ilkbahar aylarının başlamasıyla birlikte çiçek açmaktadır. Bunun dışında bazı çiçek açmasına sonbahar aylarının başında ve hatta kış ayında da denk gelmek mümkündür. Ancak genel olarak sukulent çiçek açma dönemi ilkbahar aylarıdır. Ancak ilkbahar geldiğinde illa ki çiçek açacak şeklinde bir kaide bulunmuyor. Zira açabilmesi için mutlaka gerekli olan yaşam koşullarının tam olarak sağlanmış olması ve bakımının iyi şekilde yapılıyor olması gerekmektedir.
Sukulent çiçek açması için ne yapılmalı?
Sukulent çiçek açma döneminde açması için mutlaka iyi bir şekilde bakılıyor olması gerekmektedir. Ayrıca bulunduğu ortamı ve pozisyonu sevmiş olması gerekiyor. Bunun dışında sukulent bitkisinde rengarenk çiçeklerin görülebilmesi için mutlak suret ile uygun sıcaklık değerlerinin bulunuyor olması gerekmektedir. Özellikle de aşırı sıcak ortamda bulunması çiçek açmasına engel teşkil edebilir. Bu yüzden çiçek açması isteniyorsa ise bulunduğu ortamdaki sıcaklık değerlerinin 15 derece ile 20 derece aralığında olmasına özen göstermek gerekiyor. Bununla birlikte yapısal özellikleri nedeni ile çiçek açtığı bir dönemde sukulent bitkisinin sulama yönteminde de değişimler uygulanmalıdır. Mümkün mertebe bu süreçte bitkinin sulama aralıklarının uzun olmasının sağlanması, çiçek açması konusunda oldukça yardımcı olacaktır.