Sukulent Bakımı

Sukulent Sulama Nasıl Yapılmalıdır?

Sukulent Nasıl Sulanır?

Kaktüs familyasından olan ve son derece estetik görselliğe sahip olan sukulent, dikensiz kaktüs türü olarak da biliniyor. Son yıllarda tüm dünyada oldukça popüler olması vesilesi ile ofis ve evlerde tercih edilen bir bitki konuma geldi. Bakım yönünden nispeten kolay gibi görünüyor olsa da sukulent bakımı konusunda hassas ve titiz bir yaklaşım sergilenmesi gerekir. Bu bakım detaylarından başlıca olanları ise tabii ki sulamadır. Sukulent sulama işleminin mutlaka bitkini ihtiyaç düzeyden ne az ne de fazla olmaması gerekir. Aksi halde bitkinin zarar görmesine yol açılarak, yetişme sürecinin sekteye uğramasına neden olunabilir.

Sukulent Sulama Nasıl Yapılır?

Doğru bir şekilde sukulent sulama yöntemi olarak genellikle “damlama tekniği” önerilir. Bu sulama tekniği sayesinde sukulentin toprağının nemlenmesi sağlanabilir. Bu detay sukulent bakımı açısından önemli bir nokta olduğundan bu tekniğinin ideal bir teknik olmasına neden oluyor. Bununla birlikte bitki sulama sırasında yapılan en önemli hatalardan birisi olan yaprakların ıslatılması yaklaşımından da kaçınılmalıdır. Zira pek çok bitki için faydalı olan bu işlem, sukulent için faydadan çok zarar teşkil eder. Bunun nedeni ise sukulent yaprakları ıslanması durumunda güneş ile temasında yapraklarının solması ve sararması gibi bir durumla karşılaşılabilir. Bu durumda bitkinin küsmesine ve tabii ki estetik görünümünün bozulmasına yol açar.

Sukulent Ne Zaman Sulanmalı?

Sukulent sulama işlemlerinde suyun miktarı kadar hangi sıklıkta sulanacağı da iyi bir bakım açısından önem teşkil eder. Bu doğrultuda öncelikle sukulentin çok aşırı su ihtiyacı olan bir bitki olmadığına dikkat edilmelidir. Bu yüzden sukulent sulamasının 1 veya 2 haftalık periyotlarda gerçekleştirilmesi gerekir. Aşırı ve sık sık sulama sukulentin nemli olan toprağındaki köklerinin çürümesine yol açabilr. Bu yüzden sulama işleminden önce sukulent toprağı kontrol edilmelidir. Yumuşak ve su tutan yapıya sahip olan sukulent toprağının nemli olması durumunda tekrar bir sulama işleminin gerçekleştirilmesine gerek olmaz. Böyle bir durumda tekrar sulama yapılması sukulentin fazla sulanmasına neden olur. 1 veya 2 hafta gibi geniş bir sulama periyodunun tavsiye ediliyor olması mevsimsel koşulların oluşturduğu nem değişkenlerinin etkili olmasından kaynaklıdır.

Related Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir