Salon Bitkileri Bakımı

Kraton Bitkisi Nasıl Çiçek Açar?

Kraton Bitkisi Nasıl Çiçek Açar?

İç mekan bitkisi olan kraton çiçeği, koyulduğu mekana çok hızlı bir şekilde adaptasyon sağlayarak, eşsiz bir görüntü ortaya çıkartır. Uzun, geniş ve büyük yapraklara sahip olan çiçeğin, yaprakları yeşil ve sarı renklerdedir. Parlak görüntüsünü pekiştiren yoğunluğu sayesinde de oldukça otantik bir dekoratif görsellik meydana çıkartır. Çiçeğin bu özel görüntüsü dönemi geldiğinde açan kendisine has çiçekleri ile tamamlanır. Etkileyici bir görünüme sahip olan çiçeğini görebilmek için mutlaka uygun bakım koşullarına sahip olması gerekir.

Bitkinin çiçek açması için gerekli olan ortam koşullarının sağlanması ve bakım koşullarının yerine getirilmesi çok önemlidir. Ne kadar su verildiği, hangi toprakta yetiştirilmesi gerektiği, ortam sıcaklıkları ve ne kadar güneş aldığı gibi detaylar çok önemlidir. Yeşil ve narin yapraklara sahip etkileyici bir bitkidir. Kraton çiçeğinin dillere desten eşsiz çiçeklerini açabilmesi bakımının doğru yapılması gerekir.

Kraton çiçeğinin bakımı

Kraton çiçeğinin çiçek açabilmesi için sağlanması gereken koşullar bellidir. Aslında çok da zahmetli olmayan bu koşullar sağlandığında, dönemi geldiğinde çiçeklerini güçlü bir şekilde açar. Bu doğrultuda bu salon bitkisinin çiçek açabilmesi için sağlanması gereken koşullar arasında alabildiği ışık en temel hususlardan birisidir. Ne kadar çok ışık alabilirse o kadar hızlı bir gelişim gösterebilmektedir. Özellikle de düşük ışık alması durumunda yeterli düzeyde besinini alamadığından gelişimi çok ağır olacaktır. Bu durumda çiçek açmak açmayacak şekilde küsmesine neden olur. Işığı çok seviyor olmasına karşın direkt olarak güneş ışınlarına maruz kalmaması da ayrıca önem taşır.

Aşırı sıcak veya aşırı soğuk havada kalmakta çiçeğin yapraklarına ve köklerine zarar vereceğinden, çiçeklenme döneminde çiçek açamayacaktır. Bu yüzden ortalama sıcaklık değerlerinin sağlanmış olması bulunduğu ortam açısından çok önemlidir. Bitkinin hava akımlarına karşı da yüksek hassasiyetinin bulunması nedeni ile güçlü hava akımlarına karşı koruma altına alınması gerekir. Toprak verimliliğinin düşmesinden mütevellit dönem dönem toprağının değiştirilmesi de çok önemlidir. Toprak değişimi işlemlerinin 2 ile 3 yılda bir olacak şekilde uygulanması çok önemlidir. Bu toprak değişimi işlemlerinin nisan ayı dışında da yapılmaması gerekmektedir. Bu koşullar sağlandığında bitkinin çiçek açması için en uygun ortam sağlanmış olur.

Açması için vitamin vermek gerekir mi?

Her bitki için olduğu gibi kraton çiçeğinin de periyodik olarak vitamin desteğine ihtiyacı oluşabilmektedir. Özellikle de bitkinin ekildiği toprak, en baştaki verimliliğini ve besin değerlerini kaybeder. Bu nedenle de çiçeği besleme etkisi de düşer. Bu durumda verimliliğin arttırılması maksadı ile vitamin desteğinin yapılabilmesi mümkündür. Ancak çiçeğin yapraklarının çok canlı olduğu veya çiçek açtığı dönemlerde vitamin verilmemesi gerekir. Vitaminin zayıflık etkisi görülmesi durumunda uygulanması çok daha doğru olacaktır.

Ne zaman çiçek açar?

Yaşam alanlarına dekoratif bir değer kazandıracak kraton çiçeğinin çiçeklenme dönemleri yaz aylarıdır. Yaz aylarının gelmesi ile birlikte çiçeklenme dönemine başlayan bitki, birbirinden etkileyici görüntüye sahip olan çiçekler açar. Çiçeklenme döneminde bakımına ayrıca ihtimam gösterilmesi bu süreçte küsmesini engeller. Dolayısıyla da küsmesiyle birlikte çiçeğinde çürüme meydana gelir ve ölür. Bu yüzden çiçek açmasını sağlamak isteniyor ise mutlak suret ile çiçek açtığında da gerekli koşulların sağlanmasına dikkat edilmesi oldukça büyük bir önem taşımaktadır.

Çiçek açması istenen kraton çiçeğinin sulama işleminin de hassas şekilde yapılması gerekir. Çiçek açmasından dolayı su ihtiyacının artacağını düşünmek ve onar göre sulamadaki su miktarını arttırmak gibi yaklaşımlarda bulunulmaması gerekir.

Related Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir