Haworthia ve Aloe Bakımı

Haworthia Fasciata Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Haworthia Fasciata

Haworthia fasciata, sıra dışı görüntüsü, içeriğinde sakladığı besin değerleri ve tabii ki kolay bakımı nedeniyle son zamanlarda evlerde en çok tercih edilen bitkilerden birisidir. Bir sukulent türü olan dik şekilde rozet formuna sahip yapraklara sahiptir. Kolay bir bakıma sahip olsa da çok nazik ve çok narin bir yapıya sahiptir. Bu nedenle haworthia fasciata bakımı sırasında ilgisiz kalmaktan veya sürekli yer değiştirilmekten pek fazla hoşlanmaz. Bu yüzden bakımında hassas bir yaklaşım sergilemek zaruriyet teşkil eder.

Haworthia Fasciata Sulama

Evde veya ofiste bulunan haworthia fasciata bakımı için en temel hususlardan birisi tabii ki sulamasıdır. Tüm bitkilerde olduğu gibi kendisine has bir sulama yöntemi ve sıklığına sahiptir. Bu doğrultuda da kesinlikle çok sulanma ihtiyacına sahip değildir. Bu nedenle çok sulanmaktan kaçınılmalıdır. İlk dikim işleminden sonra sulamamaya gayret gösterilmesi gerekir. Bu bitkinin en temel özelliklerinin başında bir kaktüs türü olmasından mütevellit toprağı kurudukça sulanmak istemesi gelir. Yani sürekli sulanmamalı ve sadece toprağı tamamen kuruduktan sonra uygun miktarda su verilmelidir. Sulama işlemi öncesinde toprağındaki nem durumu kontrol edilerek, iyice kuruduğundan emin olunması gerekir. Ayrıca sulama işlemi sırasında kesinlikle yapraklarına suyun temas etmemesini sağlayacak şekilde yapmaya özen göstermekte çok önemlidir.

Toprağında Bilinmesi Gerekenler

Bitkinin bakımında çok dikkatli hareket edilmelidir. Haworthia fasciata bakımı noktasında sürekli besin takviyelerine başvurmak, yarardan çok zarar sağlayacaktır. Bu çerçevede besin açısından çok da zengin olduğu söylenemeyecek topraklarda yetişmeye yönelik bir yapısal özelliğe sahip olduğundan, zengin topraklar faydalı olmaz. Özellikle periyodik gübreleme ya da besin takviyelerinden pek hoşnut olmayacağı gibi çok hızlı bir şekilde küsebilir. Bu yüzden haworthia fasciata bakımında her bitki için olduğu gibi gübreleme veya besin takviyesinin sıkça yapılması, yarardan çok zarar teşkil eder. Ayrıca kesinlikle bir yeri sevdikten sonra başka bir yere taşınmaması gerekir. Böyle bir durumda küser ve kendini kapatarak, renk değiştirir. Ayrıca dolgun yapraklarında da incelme meydana gelir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir